Lucrează de acasă eficient! - 6 reguli pentru a fi productiv

Cum să lucrezi eficient de acasă?

Lucrează de acasă

Lucrează de acasă eficient și distractiv! În ultimele zile, majoritatea companiilor au luat decizia de a impune lucrul de acasă pentru angajați. Știm că, la prima vedere, acest lucru pare super cool și cu mult mai avantajos, însă sunt multe aspecte de care trebuie să ții cont atunci când lucrezi de acasă și îți dorești să rămâi productiv. Ușor de zis, greu de făcut, nu-i așa?

Ți-am pregătit o serie de reguli pe care să le respecți, pentru a lucra eficient de acasă:

Lucrează de acasă

1. Trezește-te la ora obișnuită și fă-ți rutina zilnică!

Chiar dacă lucrezi de acasă și nu este nevoie să mai mergi până la job, trebuie să te trezești la aceeași oră și să îți începi ziua în același mod, pentru a nu-ți ieși din ritm. Partea bună e că poți termina liniștit cafeaua, fără să mai cumperi încă una pe drum și poți acorda mai mult timp micului dejun. 


2. Desparte spațiul de lucru de cel pentru relaxare!

Acesta este un pas extrem de important. Dacă nu ai un birou separat în care să îți poți îndeplini task-urile zilnice, trebuie să te organizezi puțin și să împarți eficient fiecare spațiu din cameră. Nu e deloc complicat. Trasează o linie imaginară între spațiul de lucru și cel pentru relaxare și respectă delimitarea. Astfel, te vei bucura mai mult de pauzele de relaxare.

Lucrează de acasă

Lucrează de acasă

3. Ia-ți suficiente pauze!

Că tot a venit vorba de pauze…Știm că tuturor ne place să spunem că Pauzele lungi și dese – Cheia marilor succese, însă noi nu suntem chiar de acord. Te sfătuim să îți iei câte pauze ai nevoie, atunci când este cu adevărat necesar, fără a abuza de faptul că your boss is not there. 


4. Discută cu ceilalți colegi!

Schimbările nu sunt benefice pentru toată lumea, iar unii dintre noi s-ar putea să ne simțim cam singuri lucrând de acasă. Nu te panica! Discută cu ceilalți colegi ca și cum ați fi cu toții la birou, prin intermediul rețelelor de socializare și destinde-te! Vă puteți vedea chiar și pe Facetime!

Lucrează de acasă

Lucrează de acasă

5. Creează-ți un spațiu de lucru plăcut și confortabil!

Acesta este unul dintre pașii noștri preferați și unul dintre cele mai mari avantaje ale lucrului de acasă (credem noi). În acest mod, ai libertatea totală de a-ți crea un spațiu fix pe gustul tău, în care să te simți confortabil și să îți dea boost-ul de energie de care ai nevoie! Pune-ți bețișoare parfumate, perne, muzică bună sau orice alt lucru care te face fericit!


6. Renunță la pijamale!

Atunci când stai în casă, instinctul este să porți toată ziua pijamale, nu-i așa? Ei bine, trebuie să scapi de acest obicei cât mai repede. Se spune că ceea ce purtăm ne afectează starea de spirit și comportamentul. Pentru a putea fi productiv, este nevoie să ai o ținută potrivită, să fii aranjat/ă și să nu îți neglijezi aspectul fizic. Ia-ți o rochie drăguță sau un costum office & WORK HARD!

Lucrează de acasă

Cam acestea au fost regulile, sau mai bine spus, sfaturile pe care am vrut să ți le împărtășim. Munca de acasă poate fi foarte distractivă și eficientă dacă știi cum să te organizezi, cum să îți planifici timpul și cum să nu te lași distras de lucrurile din jur. …and don’t forget! The only way to do GREAT WORK is to love what you do!