Cum sa ai succes pe SOCIAL MEDIA? ~ 360 ADVERTISING

Cum sa ai succes pe SOCIAL MEDIA?

Social Media

Ce este SOCIAL MEDIA?

Social Media a început să joace un rol vital în viața noastră și, de aceea, a devenit o oportunitate pentru orice afacere. Prin intermediul rețelelor sociale precum Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn sau Youtube, oamenii interacționează și fac schimb de informații.

Cum te poate ajuta SOCIAL MEDIA să îți promovezi afacerea?

După ce ai realizat ce impact pot avea rețelele sociale asupra afacerii tale, următorul pas este să stabilești o strategie pe care să o pui în aplicare. Prima etapă este reprezentată de construirea prezenței online și, pentru că nu vor exista mulți urmăritori de la început, poți apela la metode call-to-action, care să te conecteze cu ei. Poți crea evenimente, concursuri, poți oferi discount-uri sau vouchere care să îi atragă. Aceasta este o cale de a comunica cu publicul tău țintă. De asemenea, prin intermediul rețelelor sociale poți crea o personalitate aparte a brandului tău și să îți promovezi cele mai bune oferte care să îți aducă urmăritori. Un lucru extrem de important este să obții feedback de la comunitatea pe care ai creat-o în jurul brandului tău. De aceea, este esențial să răspunzi atât întrebărilor simple ale clienților, cât și review-urilor negative cu argumente solide.

Cum scrii pe SOCIAL MEDIA ?   

Conținutul pe rețelele sociale trebuie să fie întotdeauna scurt și relevant pentru publicul tău țintă. Este bine să folosești cuvintele cheie care descriu cu ce se ocupă afacerea ta. De asemenea, tot ce scrii trebuie să fie clar, ușor de înțeles și consistent (mai ales când descrii produsele/serviciile pe care le oferi). De asemenea, trebui să scoți în evidență personalitatea brandului în fiecare postare și să fii sincer.

Cum să acționezi în SOCIAL MEDIA ?

Pentru a avea un impact major asupra urmăritorilor tăi, trebuie să întreprinzi următoarele acțiuni:

  1. Stabilirea obiectivelor
  2. Analizarea statisticilor
  3. Dedicarea timpului tău către mediul online
  4. Participarea activă
  5. Evidențierea personalității brandului

Cum îți stabilești obiectivele?

Pentru a-ți realiza obiectivele, trebuie să ai bine pregătit un plan. Dar înainte de a gândi planul afacerii tale, trebuie să te întrebi de ce vrei să fii acolo: vrei să ajungi la clienții existenți și să întărești încrederea în brandul tău sau vrei să îi încurajezi să cumpere mai des ? Vrei să atragi clienți noi și să îți extinzi astfel afacerea ? Acestea sunt doar câteva exemple de obiective pe care le poți stabili pentru afacerea ta. Odată ce ai stabilit scopul principal, este timpul să acționezi. Gândește-te ce îți doresc clienții tăi și stabilește conexiuni cu ei. De asemenea, trebuie să ții cont de publicul țintă pentru a știi ce ton al comunicării să folosești. Vrei să te adresezi profesioniștilor ? Atunci ar trebui să folosești un ton serios și autoritar. Vrei să te adresezi unui public țintă mai relaxat ? Atunci folosește un ton mai lejer, jucăuș.

Cum alegi rețelele sociale care să se potrivească afacerii tale ?

Rețelele sociale trebuie alese în funcție de tipul afacerii tale. De exemplu, dacă te concentrezi pe networking și business, atunci alegerea perfectă ar fi LinkedIn. Dacă vrei să distribui conținut atunci ai putea crea un cont pe Youtube sau Instagram. De asemenea, este foarte important să îți alegi doar o rețea socială sau două pe care să le administrezi și să asupra cărora să te concentrezi. Astfel, dezvoltarea va fi mai rapidă, iar tu nu vei pierde controlul asupra celorlalte.

În concluzie, Social Media este un mediu foarte vast prin intermediul căruia îți poți dezvolta afacerea. Dar trebuie să ții cont de multe aspecte, să stabilești obiectivele pe care îți dorești să le atingi și să creezi conținut relevant pentru publicul tău țintă.