Ce preț are crearea unui website în 2021? - 360advertising

Ce preț are crearea unui website în 2021?

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le auzim de la clienții noștri este: „Cât costă crearea unui site web?”

Ne-am gândit să răspundem printr-un articol detaliat despre ce înseamnă întreg procesul de creare a unui website și să vă ajutăm în luarea celei mai bune decizii. 

Let’s do it!

Nouă ne place să spunem că un website este precum o casă. De aceea, răspunsul la întrebarea „Cât costă crearea unui site web?” este destul de dificil de dat, la prima vedere. Adică, răspunsul depinde foarte mult de persoana care întreabă și de nevoile și preferințele sale.

Ce locație? Câte dormitoare? Ce stil?

Pentru a putea stabili un preț final, trebuie să acordăm atenție tuturor “ingredientelor” de care avem nevoie pentru a descoperi rețeta succesului.

1. Site-ul trebuie să fie complet funcțional, să aibă un design cât mai atractiv și o interfață ușor de utilizat.

2. Site-ul trebuie să fie perfect optimizat, iar utilizatorii să se poată bucura de o navigare cât mai ușoară și intuitivă.

3. Site-ul trebuie să fie cât mai ușor de întreținut, cu limbaje de programare specifice fiecărui server în parte.

4. Pentru a oferi clientului o bună navigare pe website, traseul acestuia trebuie să fie cât mai natural, iar timpul de încărcare cât mai scurt.

În ceea ce privește infrastructura unui website, există trei costuri principale pe care va trebui să le iei în considerare atunci când construiești un site web.

  1. DOMENIUL. Aici există mai multe variante, în funcție de ceea ce ai nevoie. Dacă publicul tău țintă este piața din România, iar website-ul este în limba română, se recomandă domeniu web cu extensia .RO. În cazul în care dorești să atingi piața internațională, trebuie să alegi un domeniu cu extensia .COM. Nu în ultimul rând, dacă vrei să te diferențiezi de competiție, printr-un nume original, ai la dispoziție numeroase extensii, precum .BIO, .DESIGN, .MEDIA, WEBSITE, .BOUTIQUE etc.
  • HOSTING. Fiecare website are nevoie de hosting. De ce? Simplu: pentru a putea fi accesat. Mai exact, dacă nu ai propriul tău server, va trebui să achiziționezi un pachet de găzduire website.
  • DESIGN & FUNCȚIONALITĂȚI. Design-ul unui website trebuie să fie personalizat în funcție de profilul activității tale, iar navigarea trebuie să fie cât mai intuitivă și user friendly. Design-ul și funcționalitățile unui site creează o experiență plăcută și atractivă pentru utilizatori. Acestea influențează decizia utilizatorilor de a rămâne pe site și de a face o achiziție. Dacă este dificil de găsit ceea ce are nevoie, utilizatorul va ieși și va căuta pe alte site-uri.

Imaginile atractive, culorile plăcute, pot atrage o acțiune pozitivă din partea utilizatorului. De asemenea, un aspect modern profesional va oferi imediat încredere.

De asemenea, site-ul trebuie să fie optimizat pentru mobil, tableta, notebook și PC.

Doing it right the first time costs less

Costul total pentru design și funcționalitate depinde în totalitate de nevoile tale. Pentru un site simplu, nu este nevoie de sume mari, însă dacă dorești anumite funcționalități avansate, fii pregătit să mărești bugetul!

Și pentru a ne asigura că ai fost atent la ce ți-am povestit, îți punem o întrebare scurtă, la care să-ți răspunzi înainte de a lua orice decizie: Tu cum îți vizualizezi “casa” visurilor tale?

Cere o OFERTĂ PERSONALIZATĂ nevoilor tale!